torsdag 15. oktober 2009

Oppgave 4 side 230

Hva er hensikten med teksten min? - Formidle en reiseopplevelse
Hvem er mottakeren? - Leserne av bloggen.
Hvilken sjanger skal jeg velge? - Fortelling
Hva slags innhold? - Motivet i teksten er en tur til Evje, mens temaet er hvordan jeg opplevde den.
Hvilken oppbygning? - Kronologisk
Hva slags språk og virkemidler? - Direkte språk
Hva må jeg kunne eller lære? - Hvordan jeg kan gjenfortelle en opplevelse på en spennende måte, og hvordan få lesernes oppmerksomhet.

Turen til Evje

Da var dagen kommet, den dagen vi skulle reise. Vi skulle på klassetur til Evje.
Det var sommer så vi forventet bra vær og masse sol. Alle hadde gledet seg lenge til denne turen, og vi hadde spart opp masse penger.
Så kom bussen, og vi stablet inn alle de store sekkene som vi hadde med oss. Disse ble lagt i et siderom i bussen, og vi inntok våre plasser inni bussen. Alle i klassen hadde med seg masse snop, mat og brus fordi det skulle være en lang busstur.

Da vi kom fra til Evje ble vi delt inn på forskjellige rom. Deretter gikk vi for å pakke ut tingene våres. Når tingene var på plass gikk vi ut, og der oppdaget vi en sandvolleyball bane og et bordtennisbord. Vi delte inn i lag og begynte å spille sandvolleyball.
Det ble fort kveld og det var først om kvelden folk begynte å spille bordtennis.
Den første dagen fløy forbi, og før vi visste det var vi i seng.

Dagen etter var det klart for klatring. Vi måtte gå et stykke før vi kom til et fjell hvor vi kunne klatre. Det så ganske skummelt ut og klarte opp, fordi fjellet var ganske bratt. Det tok litt tid før første mann begynte å klatre opp. Etter alle hadde gjort det, fant vi ut at det ikke var så skummelt allikevel.

Senere på dagen skulle vi på rafting. For de av dere som ikke vet hva det er, så er rafting en båttur ned et stryk i elva. Vi sitter flere personer i en halvveis stor gummibåt, og ror nedover elva til vi finner bratte og utfordrene stryk. Det var ingen av oss som hadde prøvd dette før, så opplevelsen var helt ny. Rafting er egentlig ikke noe farlig, men dersom båten veltet, eller at en person datt ut, kunne det være litt farlig fordi det var mye strømminger i vannet.
I begynnelsen var det noen rolige nedover ”bakker” slik at vi skulle bli vandt med det. Etter vi passerte første ”bakken” skulle alle reise seg og juble, og da vi reiste oss var det en som falt uti. Før vi begynte å rafte så hadde vi lært hva vi skulle gjøre hvis en datt uti, og vi brukte denne metoden og dro han opp. Det var ingen krise fordi elva hadde ikke mye strømninger i dette partier, og derfor var det mange som lo.
Etter hvert som vi padlet oss nedover kom de store ”bakkene”. Disse var utfordrene, men jeg tror alle synes det var kjekt. Til og med han som falt uti.

Den tredje dagen var vi på kanotur. Det var rolig på elven vi padlet i, og alle var ivrige etter å ta turen ut. Vi delte oss inn i trioer som skulle sitte i kanoen. Når vi la ut på padle tur kjente vi straks at det var ganske ustabilt å sitte i kanoen, og det måtte være mye lettere å falle uti her enn det var i gummibåten. Selvfølgelig var det noen som falt uti med en gang. Det var lederen og 2 andre, og da begynte alle å le, til og med dem som nå lå uti vannet.
De tre badenymfene klarte å klatre opp i kanoen, og vi fortsatte turen uten flere uhell. Jeg følte at alle klarte seg bra resten av turen, og vi fikk en fin opplevelse på elven.

Etter turen gikk vi å la oss, og nesten dag reiste vi hjem. Turen var over for denne gang, men jeg tror alle hadde en fin opplevelse, og synes at det var en utrolig kjekk tur å reise på.

Ingen kommentarer: