mandag 4. mai 2009

Språklige Fremtider


Denne teksten er en formativ tekst, hvor forfatteren viser til generell fakta og argumenterer om saken. Saken som blir tatt opp er språkutviklingen, og forfatteren forteller hvordan hun tror språket vil endre seg samtidig som hun forklarer hvorfor hun tror det.

Forfatteren mener at språket vil bli mer engelsk, og enklere i fremtiden. Grammatikk som er vanskelig å lære vil bli glemt, og skriftspråket vil bli mye nærere hvordan vi snakker. Hun mener også at dialekter vil bli mer regionale fordi de små lokale forskjellene vil forsvinne.
Forfatteren argumenterer ved å vise til eksempler på hvor grammatikken blir forandret, og med å vise til eksempler. Hun argumenterer altså på en måte hvor hun viser til fornuften, og ikke til følelser.Hun forklarer også hvorfor hun tror engelsken vil ta over. Hun mener at mye av grunnen til engelsken vil ta over er pga tv og media. Argumentasjonen er basert på fakta f. eks. hvor hun forteller om filmene som tv2 viser. De har vist 151 i løpet av 7 måneder, og 138 av dem var engelsk språklige.
Forfatteren bruker også egne barn som et eksempel. Hun forteller hvordan de snakker, og tror at språket vårt fram mot 2100 vil bli mye likt det. Grunnen er at de lever i fremtiden, og er med på å bestemme hvordan språket blir.

Ingen kommentarer: